Nexus és más történetek | önálló kiállítás | 07.28

2023-07-12

Mészáros László önálló kiállítása a Káli Fecske Galériában, Salföldön.

Mészáros László önálló kiállítása a Káli Fecske Galériában, Salföldön.

 

Mészáros László három évtizedre visszatekintő karrierje során minden fotográfiai műfajban alkot a tárgyfotótól, a portré, a reklám, a divat, az utazási és a riportfotózástól saját művészi sorozataiig. Utóbbiakra nagymértékben hatottak a klasszikus festészet nagy nevei, köztük is kiemelten Caravaggio, El Greco, Munkácsy Mihály, valamint a középkori festészet és az impresszionizmus világa.


Mészáros a fotózáshoz használt technikák szinte teljes spektrumával dolgozik. Intuitív látomásait szakmai tudatossággal, változatos és összetett szimbólumrendszereket életre hívva fogalmazza fényképpé nagyformátumú, nagyméretű művein, fotográfiái emberi és egyetemes történeteket mesélnek el egyetlen pillanatba sűrítve. A Káli Fecske Galériában Mészáros László teljes életművéből válogattak a kezdeti, kísérletező, analóg fotóktól a kiforrott, éveken át, digitális csúcstechnológiával készülő sorozatokig.

 

Beszélgetés a kiállításról a Tenger Média podcastjában: https://tenger.media/2023/07/31/kulonleges_fotok_a_megtalalt_lelekrol

 

Megnyitó beszéd: Gödrös Frigyes forgatókönyv író, filmrendező

Helyszín: 8256 Salföld, Templom utca 1., Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ

A kiállítás megtekinthető: 2023. július 28 - augusztus 9. között

KEYWORDS nexus, mészáros lászló, meszaros laszlo photography, salföld, káli fecske,