Biomorph Connections | House Of Lucie 09.13.-10.16

2023-09-03

Biomorph Connections lengyel-magyar kollektív kiállítás a House Of Lucie-ben 2023.09.13. és 10.16. között.

Biomorph Connections lengyel-magyar kollektív kiállítás a House Of Lucie-ben 2023.09.13. és 10.16. között.


The seed will take root and a new tree will spring forth to replace the old.

„A magyar-lengyel kapcsolatok az államalapításig nyúlnak vissza. Az összetartozás, egymásra utaltság tudata fennmaradt az évszázadok során, amint azt Stanisław Worcell 1849-ben papírra vetett sorai is bizonyítják „Magyarország és Lengyelország két örökéletű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messzefutnak, összekapaszkodtak és láthatatlanul egybefonódtak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele."


Az idézet inspirálta a „Biomorf kapcsolódások c”. kiállítás tervét, melynek szimbolikája, hogy a föld alatt a növények a gyökereiken keresztül kapcsolódnak és így kommunikálnak egymással. Olyan lengyel és magyar művészek csatlakoztak a kiállításhoz, akiknek munkái az emberi kapcsolatokról szólnak és különböző kulturális diszciplinákon keresztül egyetemes párbeszédre és kapcsolódásra törekednek a művész és a befogadó között. Önnön alkotói határaikat, és az országhatárokat meghaladva és túllépve.”

 

Helyszín: House Of Lucie, Budapest, Falk Miksa utca

A kiállítást megnyitja: dr. Bacsek Júlia, a kiállítás kurátora

Kiállító művészek: Alicja Wroblewska, Alexandra Grela, Darius Gwizdala. Tomasz Piars, Csató József, Kiss Dániel, Mészáros László, Romvári Márton, Szirmai Nóra, Vető Orsolya, Végh Júlia, Őry Annamária

 

KEYWORDS biomorph connections, house of lucie, mészáros lászló, meszaros laszlo photography,