Absztrakt és biomorf szimbólumok kiállítás

2022-05-15

A Visegrádi Csoport művészeti reflexiói a Wood Wide Web jelenségére a ljubljanai Liszt Intézetben.

 

Dátum:  2022. május 19. - június 16.

Időpont: 19:00

Helyszín:  Ljubljana, Barvarska steza 8, 1000 Ljubljana

 

Kutatások bizonyítják, hogy minden erdő alatt gyökerek, gombák és baktériumok bonyolult földalatti hálója található, amelyek segítenek összekapcsolni a fákat és a növényeket. Ezt a lenyűgöző mikroszkopikus hálózatot hívjuk micéliumhálózatnak. Ez a közel 500 millió éves földalatti „közösségi” hálózat „Wood Wide Web” néven vált ismertté.

 

A kiállítás üzenete, hogy ezt a fajta kapcsolódást, körforgást, fenntartható ökoszisztémát kell emberi kapcsolatokba adaptálni, akár a művészek vagy a különböző országok között, egy tisztább és fenntarthatóbb világ megteremtése érdekében.

A tárlat a geometrikus és az organikus absztrakció között húzódó különbségeket fedezi fel Tomasz Piars (PL), László-Kiss Dezső (HU), Mayer Éva (HU-SK) festőművészek, Peredi Dorottya designer (HU), Békési Ervin szobrász (HU), Lonovics Zoltán grafikus (HU), valamint Mészáros László fotográfus (HU) munkáin keresztül.

 

Forrás: Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Ljubljana

https://culture.hu/hu/ljubljana/esemenyek/absztrakt-es-biomorf-szimbolumok-kiallitas4

KEYWORDS liszt intézet, ljubljana, abstraktni in biomorfni simboli, wood wide web, mészáros lászló, meszaros laszlo photography, absztrakt és biomorf szimbólumok,