Resident Art Budapest 2020

2020-12-02

A nyári Resident Art Garten után idén is Budapesten jelentkezik a Resident Art karácsonyi művészeti vására.

Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész kezdeményezése, a Resident Art Fair alapvetően a Young ’n Fresh, vagyis a friss, fiatalos képzős vonalat erősíti. Tematikusan válogatnak, így a street art munkáktól az absztraktokon át a fotográfiáig rengeteg alkotás várja, hogy a karácsonyfa alá kerüljön.

 

 

Idén Collector’s Selection címmel egy másik vonalon is elindultak: a 70-es évek végétől a 90-es évek elejéig tartó korszakban aktív művészek munkáiból is készítettek egy komoly összeállítást. Ezen alkotások jó része mára már klasszikussnak számít. A teljesség igénye nélkül néhány név: Hencze Tamás, Korniss Dezső, Alfred Manessier, Victor Vasarely, Bak Imre, Fehér László, Keserü Ilona vagy éppen Ujj Zsuzsi munkákra akadhat a látogató.

 

A téli tárlaton kortárs fotográfia kategóriában Ács Alíz, Baráth Bálint, Fliegauf Bence, Tóth Kinga, Hegyháti Réka, Dorkó Dániel és Mészáros László kaptak helyet. 

 

A látogatást szigorú szabályokhoz kötötte a szervezőség. Kézfertőtlenítés után maximum 15 személy tartózkodhat maszkban a kiállítóterekben, az alkotásokat online és telefonon is elő lehet jegyezni, és a házhozszállítás is megoldott.

 

 

Katalógus: https://en.calameo.com/read/004820596101ec8fef002 

Helyszín: A.P.A. Galéria (1085 Budapest, Horánszky utca 5.)
Nyitva tartás: december 3-22., H-VAS: 12:00-19:00

KEYWORDS resident art budapest, resident art budapest 2020, apa galéria, ateliers pro arts, csoportos kiállítás, művészeti vásár, karácsonyi művészeti vásár, mészáros lászló, meszaros laszlo photography,