Playground

2018-06-29

Kortárs fotográfia, kollázs, installáció - a TOBE Gallery által kurált csoportos kiállítás június 29-én nyílik meg a szentbékkállai Pegazusban.

 

Szabadság. Gondtalanság. Ártatlanság. Merészség. Játszótér: egy kifejezés, mely szubjektív asszociációk végtelen kavalkádját foglalja magában. A határok nélküli élvezet allegóriája, melyben az “élvezet” nem definiálható fogalom - az egyén belső világának sajátos aspektusait ötvöző egyedi látásmód felszínre törése.

Képzeletbeli játszóterünk a fantázia szárnyalásának, legbelsőbb gondolataink és vágyaink kivetülésének tere. Nincsenek határok: bár a csúszda néha meredeknek hat, a hinta túl magasra száll, a korlátok nélküli szabadságérzés által nyitott távlatok nem félelmet, hanem bizsergető izgalmat keltenek.

 

A Playground kiállítás sokrétű és összetett anyaga a szabadság, az élvezet keresésének változatos útjait jeleníti meg. A Playground alkotóinak egyénenként eltérő szemlélete, jellegzetes alkotói stílusa a szubjektív boldogság keresésének, a határok feszegetésének egyedülálló vizuális interpretációját tárja elénk. A galéria falai a legbelsőbb művészi én mozgalmas és érzelmekkel tűzdelt kifejeződésének nyújtanak platformot. A játszótér tematikához jól illeszkedően az alkotásokat végigjárva a szemlélő egyfajta érzelmi hullámvasúton találja magát, mely néha talán megijeszti, néha lenyűgözi, máskor gondolkodásra készteti - de semmiképpen sem hagyja impressziók nélkül.

A Playground alkotói játékos, mégis mély gondolatisággal tűzdelve, sajátos kézjegyükkel szignálva vagy egyéni percepcióik megragadásával és leképezésével mutatják az utat az általuk formált távoli, elképzelt gondolatvilágba. Ez az ő történetük. Ez az ő játszóterük.

(Fejes Alexandra, közösségi média menedzser)

 


Kiállító művészek: ÁLOVITS Bálint (HU), Carolina CHOCRON (AR), DOMBÓVÁRI Judit (HU), Kurt HOLLANDER (US), KASZA Gábor (HU), LŐRINCZ Réka (HU), MAJOR Ákos (HU), MÉSZÁROS László (HU), Rocío MONTOYA (ES), Joaquín SALIM (VE), Robotto - SZABÓ Otto (HU), TÓTH Márton Emil (HU), URBÁN Ádám (HU)



Kurátorok: Puskás Bea és Opitz Tomas (TOBE Gallery)

 

A kiállítást megnyitja: Bojár Iván András művészettörténész, művészeti szakíró

 

A kiállítás megtekinthető: 2018. június 30 - július 25., kedd kivételével minden nap 12 és 19 óra között. A belépés ingyenes.

 

 

UPDATE

A kiállítás megnyitója képekben: 

 

KEYWORDS playground, pegazus, szentbékkálla, tobe gallery, mészáros lászló,