MODULUS kiállítás az újlipótvárosi TOBE Galleryben

2016-03-19

Mészáros László absztrakt fotói április 11. és május 13. között tekinthetők meg a Herzen utcai TOBE Galleryben. A Budapest Artweek keretében galéria túra indul a kiállítástól április 23-án.

Káosz és rend. A véletlenszerűen rendeződött anyagok szabályos ismétlődéséből kialakuló ritmus, azaz modulus. Harmóniába olvadó, az eredeti funkcióktól teljesen elváló, új értelmezést nyerő tárgyak vibráló tánca. Mészáros László nagyméretű és részletgazdag képekből álló fotósorozata újjászületés az absztrakt világban.

 

A fotográfust az összepréselt műanyag flakonok, fémdobozok, nejlonok látványának ritmusossága fogta meg: a látszólagos káoszban meglátta a rendet. A nem tudatos, teljesen véletlenszerű módosulásokban magát az alkotást pillantotta meg. A szóhasználat nem véletlen: alkotást, mint az alkotás folyamatát és végtermékét egyaránt.


A szeméttelepen összepréselt anyagok felszínének ritmikusan változó textúrája a szelektív hulladékkezelés véletlenszerű alkotása. Ha megpillantunk egy szemétlerakót, a hulladékra nézve szemétbálákat látunk, ritmussá, harmóniává, művészetté Mészáros László emeli. Fotográfiáin keresztül nézve a látványból előbújik a zeneiség és a forma lenyűgöző játéka. Ebből a látványból a fotográfus absztrakt világot teremtett.

 

Budapest Artweek galéria túra: A feldarabolódott nap – galériatúra

A túra időpontja: 2016. április 23. (szombat) 14:00-16:30

 

Cím: 1136 Budapest, Herzen u. 6.

Honlap: www.tobegallery.hu/

Nyitva tartás a BudapestArtWeek alatt: K-P: 12:00-18:00

 

Eredeti cikk: http://bpartweek.hu/hu/tobe-gallery/ 

KEYWORDS