Garten Balaton │ kortárs művészeti fesztivál

2022-08-03

Lovas, Felsőörs, Csopak, Alsóörs | 2022. augusztus 5-14.

Van képünk hozzá!

 

* kiállítások és vásár * tárlatvezetések * pódiumbeszélgetések * színház * koncertek * kertmozi * gyerekprogramok *

 

Kurátorok: Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész

Art Fair katalógus >> www.gartenbalaton.com/katalogus2022

Részletes program >> www.gartenbalaton.com/programok

Letölthető programfüzet >> bit.ly/3ultHR6

Nyitvatartás Lovason, a Nagy Gyula galériában augusztus 5-től 14-ig minden nap: 14-22h

 

• •

A Balaton északi partjának immár négy településén negyedik alkalommal rendezzük meg a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált. A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyam a kortárs képző- és fotóművészet köré szerveződik. Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein 7 kiállítás és majd 40 program várja a vizuális művészetek szerelmeseit.

 

A lovasi Nagy Gyula Galéria a Balaton legnagyobb kortárs képzőművészeti vásárának
ad otthont, ahol 50 felkért művész több mint 200 alkotása közül válogathatnak az érdeklődők. A vásárt és a kiállításokat számos társművészeti, ismeretterjesztő és edukatív program követi.

 

A pódiumbeszélgetéseken gyűjtők, művészeti menedzserek és kurátorok cserélik ki gondolataikat a képzőművészet legaktuálisabb kérdéseiről. A tárlatvezetéseken a szakértők a legújabb művészeti trendek között kalandoznak a résztvevőkkel. A kertmozi dokumentum- és játékfilmjei mind a képzőművészet körül forognak. A koncerteken kortárs és könnyűzenei produkciók egyaránt szerepelnek. Délelőttönként kreatív művészeti foglalkozások várják a 8-12 éves gyerekeket.

 

• •

A Garten Balaton 2022. évi eseménysorozata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt régiós projektje, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és a Nagy Gyula Művészeti Alapítvánnyal együttműködésben valósul meg. Szakmai partner: Capa Központ

 

• •

www.gartenbalaton.com
#VeszpremBalaton2023 #VEB2023

 

KEYWORDS garten balaton, garten, garten balaton 2022, csopak, lovas, kortás művészeti vásár, mészáros lászló, meszaros laszlo photography,