COME CLOSER – a RANDOM galérianyitó kiállítása

2021-07-01

A RANDOM kortárs fotográfusok csoportja új galériával színesíti a Bartók Béla út kulturális életét.

Fuzionálva a Dokubrom (Fortebolt) Galériával DOKUBROM – RANDOM GALÉRIA néven nyitja meg új kiállítóterét a Bartók Béla út 33-ban, amelynek első kiállítása COME CLOSER címmel az elmúlt kritikus időszak alatt született fotómunkákból nyújt tematikus válogatást.

 

A „COME CLOSER” című nyitókiállításon a RANDOM tagjainak legújabb munkái láthatók, melyek a pandémia időszakában, a személyes és gyakran mentális elszeparáltság időszakában, a belső figyelem állapotában készültek. Az alkotások az izoláltságból felébredve, fellélegezve reflektálnak az intimitás, a fizikai közelség, a személyes tér és privát szféra, az önkép és identitás, illetve a meditatív megfigyelés, a természetbe olvadás motívumaival.

 

Sárvári Zita, a kiállítás kurátorának szavait idézve: „Sokan sokféleképpen éltük meg a pandémia kényszeredetten hosszúra nyúlt időszakát. Eltávolodni mindattól, ami addig természetes volt és magától értetődő sokszor jelentett kihívást. Sokat tanultunk ebben az időszakban magunkról, a világ, a társadalom, az intézmények és az egyén működéséről, a kapcsolatainkról, az érzelmeinkről, a kötődéseinkről, a munkánkról, a hivatásunkról, a vágyainkról, a szükségleteinkről. Sok alkotót ihletett meg a váratlan helyzet és adott egyéni választ a problémára műalkotásokon keresztül.

A RANDOM legújabb csoportos kiállításán 15 alkotó egyéni válaszával találkozhat a közönség az apró kiállítótérben a belső vízióktól és technikai kísérletezésektől a konkrét dokumentarizmuson át az elvont fragmentumokig. Az egymástól stilisztikailag és tartalmilag is teljesen eltérő egyéni alkotói látásmódok egy ponton találkoznak: mindegyik alkotó a legkézenfekvőbb dolgokkal dolgozott ez alatt az időszak alatt: szűkebb és közvetlen környezetével, az otthonával, az otthona körüli természeti helyekkel és az abban természetesen megtalálható tárgyakkal, emellett önmagával: saját testével és pszichéjével.”

 

A július 2-án nyíló DOKUBROM – RANDOM Galéria izgalmas kiállításokkal, workshopokkal, szakmai előadásokkal várja a fotográfia iránt érdeklődőket.
A galéria a Szatyor Artspace együttműködésével valósul meg.

 

Kiállító művészek:

Diósi Máté, Földes Bori, Fuszka Nikol, Mészáros László, Kolozsi Bea, Mucsy Szilvia, Pataki Vukov Ágnes, Polgár András, Sioréti Gábor, Somogyvári Kata, Sprenc Balázs, Szami, Telkes Tímea, Urbán Ádám, Varga Balázs

 

A megnyitó időpontja: 2021. július 2. 19:00 óra

Cím: 1118, Budapest, Bartók Béla út 33.

Facebook esemény: https://fb.me/e/2lijhV7aq

Forrás: DOKUBROM – RANDOM GALÉRIA 

http://artnews.hu/2021/06/30/come-closer-a-random-csoport-galerianyito-kiallitasa-a-dokubrom-random-galeriaban/?fbclid=IwAR3kDvWppBvnWBaeZHqiip052w7bGpoolH4at4LKbVtIS5iaLtIByMPWLWc 

 

KEYWORDS random, dokubrom, kiállítás, mészáros lászló, meszaros laszlo photography, come closer,