Az alkotó mesél

2017-01-18

Mészáros László Nexus című fotóanyagáról tart előadást - Artnews.hu

Január 31-ig tekinthető meg Mészáros László fotográfus önálló kiállítása a Várfok utcai Fest;tisztít Galériában. A szervezők január 19-én kulisszatitkokkal és egy rövid előadással, január 28-án koncerttel, koccintással készülnek.

 

Mészáros László Nexus sorozat: Kata, digitális print, 110 x 140 cm

 

Mészáros László Nexus sorozatának nagyméretű – 110x140cm körüli -, festmény-szerű fotográfiáira jellemzőek a festészetben megfigyelhető tudatos képalkotási folyamatok, a fénykezelési és kompozíciós eljárások. A művész munkásságára hatott Caravaggio, El Greco, Munkácsi Mihály, a középkori festészet és az impresszionizmus világa. A gótikus szűrők mögött, a fényképész belső impulzusai és a külső hatások metszéspontján különböző szubkultúrák jellegzetes figurái dermednek bele saját belső konfliktusuk tüneteibe. A képek szimbólumrendszerei szavak nélkül mesélik el a portrék alanyainak rejtett világát, mégis, mivel a Fest;tisztít Galéria falaira a sorozat töredéke került ki, most levetítjük a teljes sorozat képanyagát, miközben az alkotó mesél a képek létrehozásának folyamatáról, fénykezelésről, technikáról és a fotográfiák alanyaihoz fűződő személyes kötődéséről.

 

Mészáros László Nexus sorozat: Szépség, digitális print, 110 x 140 cm

 

A galéria 2016. január 19-én, csütörtökön 19:00 és 21:00 óra között látogatható, a vetítéssel egybekötött előadásra és fogadásra 19:30 és 20:00 között kerül sor. Cím: I. ker., Várfok utca 8.

A kiállítás finisszázsára január 28-án, szombaton kerül sor, melynek során a Moszkva Tér Zenekar (MOX) játszik, de előzetes bejelentkezéssel január 31-ig látogatható a tárlat.

 
 

Mészáros László Nexus sorozat: Tolvaj, digitális print, 110 x 140 cm

KEYWORDS nexus, fest;tisztít galéria, juhász anna, csáky attila, szecsanov martin, mészáros lászló photography, kiállítás, fest tisztít,